Слова Ісуса, які прекрасно описують, чому на нас напали. Розповідаю

«Люди, які постійно незадоволені своєю долею, вдираються з відкритою або прихованою силою в середовище інших. Хіба не є світові війни … такими ж зловживаннями і нападами.»

Ну, з першого разу можна здогадатися, хто тут найперший приходить на згадку. Дивно, чим може бути незадоволена особа, котра безроздільно і безперешкодно володіє чи не найбільшою у світі територією та на 80 відсотків безсловесним стадом. Можливо йому просто крім мізків ще чогось бракує…

До речі, фраза, з якої почав допис, належіть самому Христу. Та не шукайте її в Біблії. Там лише викладені головні принципи християнського життя. Бо, як зазначив апостол Йоан Богослов: «Є багато ще й іншого, що сподіяв Ісус, – та якби оте все поодинці записати, то, гадаю, і самий світ не вмістив би написаних книг».

На щастя, деякі книги світ все ж вміщає. Зокрема, книгу «Богочоловік: життя і страсті господа нашого Ісуса Христа» Марії Вальторте (видання ВВП «Місіонер». Львів – 2010).

Марія Вальторте тут радше не автор, а стенограф, яка скрупульозно виклала свої видіння про земне життя нашого Господа та записала його диктанти. Ця книжка в будь-який час актуальна, а в нинішній ситуації, як ніколи, бо з неї черпаєш віру і силу.

Як відомо, ми воюємо зі значно чисельнішім як в живій силі, так і в озброєнні злом. І однаково перемагаємо. Бо, у згаданій книжці згадується вислів вождя ізраїльського народу в боротьбі з царством безбожних Селевкідів, що не від кількості війська залежить перемога, а від сили, яка сходить з Неба.

Перечитайте в Біблії книгу Макавеїв і переконаєтеся у правоті тих слів. Практично у всіх битвах йому протистояли переважаючи сили ворогів, а перемагав він.

Здається, це відчувають і наші воїни. Не раз можна почути, прочитати в Інтернеті їхнє прохання про молитву. «Ніби разом з нами воює ще якась Вища Сила» – стверджували захисники, якщо не помиляюся, Гостомеля. І ми обов’язково маємо на це відгукнутися.

Бо, як застерігає Ісус, знову повертаюся до записів Марії Вальторте, «Країни не стільки можуть порятуватися зброєю, як способом життя, який кличе собі на поміч Небо». То ж з Богом до перемоги!