А я знаю, чому Ісусик стільки років не давав тобі дітей – промовила моя трьохлітня донька. Від почутого в мене підкосилися ноги

Я як раз займалася фарбуванням меблів в гаражі, а моя трирічна донька розмальовувала крейдою бетонну підлогу. І тут вона вимовляє досить дивну фразу: “Мамочка, я так рада, що Ісусик дозволив мені народитися саме в тебе!”

Я спочатку не зрозуміла, що вона хоче до мене донести. Або запитати. Я перепитала, що вона має на увазі. Цього разу вона відповіла трохи по іншому, як-то по-дитячому: “Я рада, що ти моя мамуся від Господа.”

На мої очі навернулися сльози. Потім моя дочка стала молитися: “Дякую тобі, Боже, що ти послав мені мою маму. І спасибі тобі, що вона піклується про мене, що готує мені їжу і що сьогодні ми спечемо гарбузовий пиріг. Я вірю, що він у нас вийде смачний-пресмачний! ”

Потім вона піднялася з колін і відправилася домальовувати свій малюнок.

– Хто тебе навчив цьому? Хто навчив тебе молитися Богу? – стала питати я, намагаючись прийти в себе після всього побаченого. Адже доньці всього три рочки і я не могла зрозуміти, звідки стільки побожності.

Раніше дочка не хотіла молитися вголос, навіть коли ми просили її про це. Так дивно, що в її крихітному сердечку стільки любові, що навіть незрозуміло, як вона там поміщається. І звідки в її свідомості такі пізнання про Бога, подяку, любов і побожність …

– Спасибі тобі, Любочка, – промовила я з посмішкою. – Я дуже рада, що Господь послав мені таку ласкаву донечку.

Якби я не була вся забруднилася фарбою, то обов’язково б обняла свою дочку. Я подумала, що тема закрита. Але дочка стала задавати ще питання …

– Ти ж довго чекала мене, мам? – запитує Люба. Я ж не раз з нею обговорювала це, але вона чомусь захотіла ще раз почути цю ж історію. Тоді я наблизилася до неї і стала розповідати.

Звичайно. Я багато років просила Господа про дитину, тільки він спочатку не давав мені тебе. Але через деякий час ми з батьком дізналися про те, що ти з’явилася в моєму животику і невимовно зраділи.

– А ти знаєш, чому Ісусик так довго не давав тобі дітей? – запитує дитина.

– Ні, дорогенька, не знаю. – з подивом відповідаю я.

– А ось зате я знаю. – каже донька. – Тому що він мене робив для тебе.

Я глянула в неї очі кольору неба, які мали неземний відтінок, на її світленькі кучерики, крізь які пробивалися сонячні промені. Тоді я подумала, що їй набагато більше, ніж три роки.

Він робив це заради мене. Зрозуміло тепер! В її словах було стільки сенсу! Стільки пояснень! Коли я дивилася на неї тоді, то до мене дійшло, що ця дівчинка надто довго спала у Господа, що він притримував її, немов не хотів відпускати.

Я написала це для тих, хто досить довгий час вже намагається завести дитину і не виходить. Бути може, навіть молиться про неї. І втрачає надію з кожним днем. Впадає у відчай.

Не потрібно втрачати надію. Не потрібно сердитися на все і всіх. Ніхто в цьому не винен. Господь обов’язково вас почує. Кожну молитву. Просто він поки в процесі створення малюка саме для вас. Такого, який буде радувати вас і стане підтримкою, захистом і опорою.

Мені невідомо, яким чином у вас буде дитина: народите ви її чи можливо усиновите. Ми не знаємо, як влаштовані небеса. Тільки можливо Господь так довго не дає вам можливості стати батьками, тому що створює справжнє диво.

Те диво, яке стане подарунком долі. Це і буде вашим щастям. І в якийсь момент ваше дитя скаже вам: “Ісус мене дуже довго створював.” Ось тоді-то і настане момент вашого щастя. Не забувайте жити в його очікуванні.